Народні депутати просять Генпрокурора та міністра фінансів перевірити дії НБУ на валютному ринку
вівторок, 20 січня 2015, 14:50

Члени міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» звернулися до Генерального прокурора Віталія Яреми та міністра фінансів Наталії Яресько з проханням перевірити законність дій керівництва Національного банку на валютному ринку та врегулювати його цінову політику.

Про це повідомив співголова депутатського об’єднання, член фракції «Народний фронт» Геннадій Кривошея.

За його словами, НБУ намагається узаконити тіньовий ринок продажу валюти.

«Станом на 19 січня офіційний курс Національного банку України становить 15,8 грн/$. Проте попри тотальну неможливість придбати долар в столичних банках, реальний курс суттєво перевищує офіційний. За дві години рейду мені вдалося придбати лише $9 за курсом 19,8 грн/$ в обмінному пункті на Хрещатику», - розповів народний депутат.

Геннадій Кривошея наголосив, що на сьогодні офіційний валютний ринок України фактично паралізовано і він перебуває «в тіні». Натомість НБУ дозволяє здійснювати валютні спекуляції банківським установам під час операцій купівлі-продажу на міжбанківському валютному ринку.

«Як свідчить практика, банківські установи купують валюту для клієнтів за курсом, нижчим від реально ринкового, потім його завищують і за «відкати» продають валюту через «тіньові» обмінні пункти», - зазначає парламентар.              

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua