Російські терористи хочуть зупинити металургійний комплекс України, знищивши Авдіївський коксохімічний завод, – Арсеній Яценюк
середа, 21 січня 2015, 13:34

Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив терміново включити Авдіївку в перелік населених пунктів, де здійснюється АТО, і посилити оборону Авдіївки, зокрема коксохімічного заводу. Про це він сказав на засіданні Уряду в середу, 21 січня

«Зараз російські терористи посилили свої обстріли», - наголосив Арсеній Яценюк і повідомив, що щойно отримав інформацію про «шквал обстрілів на Авдіївку».

«36 тисяч людей в Авдіївці п’ятий день без води», - підкреслив він.

Основна ціль російських терористів в Авдіївці, наголосив Арсеній Яценюк, – знищити один із найбільших в Європі коксохімічних заводів. «Протягом тривалого часу росіяни обстрілюють його з «Градів». І якщо завод буде знищено, це означає, що вони хочуть зупинити в цілому весь металургійний комплекс України», - підкреслив Глава Уряду, нагадавши, що без коксу неможливо виплавити сталь»

«Нам прийдеться приймати оперативні рішення, щоб забезпечитися коксом з інших країн світу, але це неможливо зробити швидко. Абсолютно зрозуміло, що завдання російських терористів – це знищення українців і це знищення української економіки», - сказав Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України доручив Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієві Зубку терміново включити Авдіївку в перелік населених пунктів, де здійснюється антитерористична операція.

Він також доручив обговорити з міським головою Авдіївки питання необхідності виділення коштів із Резервного фонду: «Уряд готовий допомогти».

Арсеній Яценюк також повідомив, що до Авдіївського коксохімічного заводу вже направлені працівники Служби з надзвичайних ситуацій. Він звернувся до Геннадія Зубка зв’язатися з  власниками заводу:  «Що треба туди кинути -  які сили і засоби. Треба вжити невідкладних заходів з цього питання».

Глава Уряду окремо звернувся до Міністерства оборони України і Міністерства внутрішніх справ України підсилити оборону і охорону Авдіївки, «зробити все для того, щоб захистити мирних громадян від російських терористів».

Він також повідомив, що в Авдіївці зараз перебувають Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков  і Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

«Абсолютно зрозуміло, з чим пов’язана ескалація ситуації. Те, що Росія далі відправляє свої війська з російської території, має дві цілі. Перша - зірвати мобілізацію і зірвати підготовку українських Збройних Сил до ефективної оборони. І друга ціль – зірвати наші переговори з іноземними партнерами, в тому числі з Міжнародним валютним фондом», – наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що сьогодні Президент України перебуває в Давосі, де проведе зустріч із Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду. Разом із Президентом у Давосі перебуває урядова делегація, Міністр фінансів України, також туди відбуде Міністр економіки України: «Адже західна підтримка наших реформ вкрай необхідна».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua