ПАРЄ планує закликати російську владу припинити дестабілізацію в Україні і підтримку бойовиків, - Георгій Логвинський
середа, 21 січня 2015, 17:26

Парламентська асамблея Ради Європи глибоко занепокоєна щодо триваючої нестабільності в південно-східних регіонах України і порушенням режиму припинення вогню з боку бойовиків. 

Про це заявив заступник керівника Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, член фракції «Народний фронт» Георгій Логвинський напередодні відкриття першої частини зимової сесії Асамблеї. 

«Вже 27 січня на розгляд ПАРЄ планується винести питання гуманітарної ситуації щодо українських біженців та внутрішньо переміщених осіб», - повідомив він. 

«Розгляд в ПАРЄ питання щодо гуманітарної ситуації в Україні має величезне значення і свідчить про підтримку України з боку міжнародної спільноти», - підкреслив народний депутат. 

На його думку, надзвичайно важливими є питання гарантування добровільного права на повернення всім особам, переміщеним в ході нинішнього конфлікту, допомога сім'ям зниклих безвісти осіб на інформацію, вжиття заходів для ефективного захисту майна, яке такі особи вимушені були покинути, забезпечення принципу реституції відносно майна у майбутньому.

Також, за словами Логвинського, в проекті Резолюції, яку має намір ухвалити ПАРЄ, наголошується на необхідності об'єктивного розслідування численних повідомлень про серйозні порушення прав людини з боку бойовиків, скоєні під час військових дій, зокрема, велике число жертв серед цивільного населення, зникнення людей та масові поховання. 

«Асамблея підкреслює важливість не допустити безкарності в якості однієї з попередніх умов для встановлення безпеки в регіоні», - сказав він.

Народний депутат також зазначив, що ПАРЄ висловлює жаль з приводу погіршення ситуації з дотримання прав людини в Криму. 

«Так, в проекті резолюції особливу увагу приділяють результатам візиту Комісара Ради Європи з прав людини в Україні у вересні 2014 року, зокрема, щодо залякування, переслідування та дискримінації українських і кримських татарських етнічних груп населення», - повідомив він. 

В проекті Резолюції Асамблея закликає російську владу утримуватися від дестабілізації ситуації в Україні та у військовій підтримці збройних сепаратистів і використовувати свій вплив на них, щоб ті повною мірою поважали і виконували положення Мінських домовленостей.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua