Кілька сотень об’єктів загальнодержавного значення підлягають обов’язковій охороні МВС, Нацгвардією та СБУ, – доручення Глави Уряду (відео)
п’ятниця, 23 січня 2015, 13:00

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручає взяти кількасот об’єктів загальнодержавного значення під обов’язкову охорону Міністерством внутрішніх справ України, Національною гвардією України та Службою безпеки України. Про це Глава Уряду повідомив під час селекторної наради з керівниками ОДА в Кабінеті Міністрів у п’ятницю, 23 січня.

«Зараз я підпишу доручення. Є декілька сотень об'єктів загальнодержавного значення, які підлягають після сьогоднішнього рішення обов’язковій охороні Міністерством внутрішніх справ, Національною гвардією та Службою безпеки України. До таких об'єктів відносяться порти, аеропорти, низка об'єктів «Укрзалізниці», гідротехнічні споруди, електростанції». – повідомив Арсеній Яценюк.

Відповідний перелік для службового користування буде направлено МВС, Нацгвардії і СБУ.

Арсеній Яценюк також  доручив головам обласних державних адміністрацій разом із МВС і СБУ визначити відповідний критичний перелік об'єктів місцевого значення: «У першу чергу це стосується водопостачання, електропостачання, газопостачання і місць масового скупчення людей, - там, де може виникати найвищий рівень загрози».

«Ситуація непроста. Але наше завдання - щоб люди відчували себе в безпеці й ключові об'єкти інфраструктури, які мають стратегічне значення як для держави в цілому, так і для кожного вашого міста і кожної області, повністю охоронялися», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він висловив незадоволення рівнем охорони окремих інфраструктурних об’єктів у Київській області: «Я проїхав декілька об'єктів інфраструктури по Київській області, зокрема мостів, і, м’яко кажучи, я вкрай незадоволений тим, як ці об'єкти охоронялися до сьогоднішнього дня».

Арсеній Яценюк повідомив, що після селекторної наради проведе з цього питання розмову з керівництвом відповідних відомств: І я особисто проїду і подивлюся, що змінилося, як на вулицях міста Києва і на ключових об'єктах держави».

{youtube}oWvwghwWUG4{/youtube}


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua