Олександр Турчинов: Влада вживає комплекс антитерористичних заходів для протидії терористичній загрозі (відео)
п’ятниця, 23 січня 2015, 13:47

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов наголосив на існуванні «реальної терористичної загрози, яка сьогодні існує в країні». Про це він заявив під час селекторної наради, присвяченої антитерористичним заходам. В нараді, що відбулася в Кабінеті Міністрів України, взяли участь керівники регіональних місцевих державних адміністрацій та силових структур.

За словами Секретаря РНБО, аналіз останніх подій свідчить не тільки про активізацію агресивних спроб прорвати рубежі оборони на Сході нашої країни, «але і про цілеспрямовану реалізацію Російською Федерацією заходів з дестабілізації ситуації в країні, зокрема, шляхом організації терористичних атак в різних регіонах України».

«В зв'язку із цим влада вживає комплекс антитерористичних заходів, формат і елементи яких вже було відпрацьовано у Харкові», - сказав Олександр Турчинов, пояснивши, що в кожному регіоні буде створено Антитерористичний штаб, до якого ввійдуть «представники всіх силових структур та органів місцевої влади».

«Крім того, - наголосив Секретар РНБО, - об'єкти критичної інфраструктури будуть взяті під посилену охорону, а в багатьох містах буде запроваджене посилене патрулювання не тільки за участю міліції, але і Національної гвардії».

За словами Олександра Турчинова, СБУ та МВС поставлено завдання з локалізації діяльності, затримання та арештів осіб, які підозрюються в причетності до терористичних акцій, сепаратизму або до сприяння та фінансування сепаратистської діяльності.

«Саме ці люди - це п'ята колона, яка всіляко допомагає агресору. Вона є найбільш сприятливою базою для збору, передачі інформації та сприяння вчинення терактів», - зазначив він.

Крім того, Олександр Турчинов зазначив, що в кожному регіоні почне працювати гаряча лінія, зателефонувавши на яку, громадяни зможуть надавати інформацію щодо підозрілих предметів та осіб.

«Ворог сподівається на дестабілізацію ситуації в країні, паніку та сіяння страху. Ми повинні протипоставити цьому організованість, дисциплінованість, патріотизм та впевненість в перемозі», - сказав Секретар РНБО, додавши, що запорукою результативних антитерористичних заходів є взаємодія між силовими структурами та громадськістю.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua