Юрій Береза: Муженко має піти у відставку (відео)
субота, 24 січня 2015, 12:00

Керівництво Генерального штабу має піти у відставку, оскільки воно не має стратегічного мислення щодо планування військових операцій.

Про це в ефірі програми “Час. Підсумки” на 5 каналі заявив народний депутат фракції “Народний фронт”, командир полку спеціального призначення “Дніпро-1” Юрій Береза.

“Будь-яка порядна людина на місці генерала Муженка мала б написати заяву і піти у відставку”, - сказав Береза.

Він підкреслив, що з 1 вересня, після Іловайська, основною вимогою комбатів добровольчих батальйонів було звільнення начальника Генштабу Віктора Муженка, міністра оборони Валерія Гелетея і командувача військ сектора “Д” Петра Литвина.

“Зараз Муженко не може стратегічно пояснити розвиток подальшої ситуації на фронті. У нього немає стратегічного мислення, тому що на сьогодні керівник Генштабу має запропонувати Верховному Головнокомандувачу — президенту, як мінімум п'ять планів з  подальших дій. І президент, з іншим керівництвом держави, має приймати план, по якому шляху розвитку йти далі”, - сказав Береза.

Народний депутат також зазначив, що Муженка неоднократно викликали на засідання Комітету з питань нацбезпеки, але він відправляє заступника, помічника, проте сам не з'являється.

“Я ще раз, через ваш канал, офіційно звертаюсь до президента України, зверніть увагу на мої слова. Нам потрібен новий глава Генштабу. Крапка”, - резюмував Юрій Береза.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua