Світлана Войцеховська: Запровадження режиму надзвичайної ситуації на Донбасі дозволить створити єдиний оперативний центр реагування
понеділок, 26 січня 2015, 18:49

Запровадження Урядом режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей, а також створення відповідної  держкомісії  дозволить організувати єдиний центр, який оперативно вирішуватиме всі актуальні питання в умовах, що склалися в країні.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Світлана Войцеховська.

Вона зазначила, що урядове рішення ґрунтується на вимогах Кодексу цивільного захисту населення.

«Ця норма там існує. Там навіть є така позиція, що якщо загиблих до 10 осіб треба запроваджувати надзвичайний стан», - нагадала Войцеховська.  

Вона зазначила, що таким чином у країні створено штаб по забезпеченню внутрішньої безпеки, який працюватиме у щоденному порядку.

«Нині створений координаційний центр уособлюватиме в собі єдину систему влади, яка оперативно вирішуватиме усі питання, - зазначила народний депутат. -  По суті, це єдиний центр оперативного реагування. Оскільки зараз МНС займається вивезенням дітей і біженців із зони АТО, Мінсоцполітики займається переселенцями з зони АТО, яких уже близько 800 тисяч, але збільшується кількість терактів і провокацій, тому потрібна єдина система управління, яка б кожного дня займалась усіма структурами і форс-мажорними обставинами».

Як відомо, сьогодні, 26 січня, Кабмін прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей.

Крім того, було вирішено створити Державну комісію з надзвичайних ситуацій. Її головою є прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, заступниками – віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко та голова ДСНС Сергій Бочковський.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua