Андрій Тетерук: У мене немає сумнівів, що Парламент визнає ЛНР і ДНР терористичними організаціями (відео)
понеділок, 26 січня 2015, 22:10

Народний депутат фракції “Народний фронт” у Верховній Раді, член Комітету з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук вважає, що немає жодних перешкод для визнання українським парламентом ЛНР та ДНР терористичними організаціями завтра на позачерговому засіданні.

Про це він заявив у програмі “Факти” на телеканалі ICTV.

“У мене немає жодних сумнівів. Ми розпочали цю роботу ще 9 грудня, подали відповідний законопроект. Я уважно стежу, як він розглядається іншими комітетами, і не бачу жодних підстав, щоб не подати його на голосування та прийняти як закон”, - заявив Тетерук.

Водночас він відзначив, що депутати мають намір також переглянути деякі положення закону про люстрацію щодо військового керівництва.

“Зараз проводиться робота, щоб деяких люстрованих кандидатів повернути на службу для захисту країни”, - сказав народний депутат.

При цьому він наголосив, що ця зміна є відповіддю на непрості умови в країні і ніяким чином не дозволяє іншим люстрованим корупціонерам повернутися до своєї діяльності.

Прокоментував представник “Народного фронту” і можливість  введення військового стану. На думку Андрія Тетерука, прихильники цієї ідеї мають зрозуміти, що у такому разі замість міських голів будуть поставлені військові командири і начальники.

“Я маю певний сумнів, що ми маємо достатню кількість грамотних командирів, які керуватимуть цілими містами. Наприклад, ми маємо проблему, коли нам на фронті не вистачає досвідчених командирів”, - сказав Тетерук.

“Якщо ми поставимо військових на керівництво містами, вони не будуть опікуватись соціальними питаннями, все буде направлено на вирішення потреб військового часу, - пояснив представник «Народного фронту». - Тут треба дуже обережно ставитись до цього. Наприклад, Ізраїль понад 20 років вів бойові дії без всякого воєнного стану”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua