Люстрація не повинна поширюватися на тих людей, які перебувають на передовій і від яких залежить обороноздатність нашої держави, - Андрій Парубій
вівторок, 27 січня 2015, 17:15

Перший Віце-спікер Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій вважає правильним рішенням внесення зміни до Закону «Про очищення влади», відповідно до якої люстрація не буде поширюватися на осіб вищого офіцерського складу МВС, СБУ, Збройних Сил, Міноборони та інших законних військових формувань, якщо це обумовлено необхідністю забезпечення обороноздатності держави. 

Так Андрій Парубій, спілкуючись  із журналістами у кулуарах сьогодні, 27 січня,  прокоментував ухвалення відповідного закону №1841. 

На його думку, на час ведення бойових дій люстрація не повинна поширюватися на тих «людей, які перебувають на передовій і від яких залежить обороноздатність нашої держави». «Це правильне рішення, що відповідає тим викликам, які стоять сьогодні перед країною», - зауважив він. 

Крім  того, перший Віце-спікер схвально оцінив внесену сьогодні поправку до закону №1841, відповідно до якої рекомендації щодо зняття заборони обіймати посади конкретними особами має вносити, окрім керівників силових відомств, також і профільний парламентський комітет. 

«Є подання Міністра оборони, є рекомендація  профільного комітету, до якого входять представники різних фракцій, після того - подання до Президента, який вже ухвалює остаточне рішення. Я вважаю, що це достатньо збалансована процедура, яка не дасть можливості просочитися у цю процедуру ні корупції, ні сумнівним кадровим рішенням», - додав Андрій Парубій. 

Перший заступник Голови Парламенту також повідомив, що на сьогоднішній день йому відомо, як мінімум, про п’ять осіб з вищого військового командування, відносно яких може бути застосований ухвалений сьогодні закон. «Але цих осіб може бути і більше», - зазначив Андрій Парубій. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua