А. Парубій: Верховна Рада налаштована на реформування країни
вівторок, 27 січня 2015, 18:00

Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій у вівторок провів зустріч з депутатами Сейму Литовської Республіки та представниками Міжнародного республіканського інституту.

А. Парубій поінформував, що сьогодні Верховна Рада ухвалила рішення щодо визнання Російської Федерації країною-агресором, розглянула законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання організацій терористичними, звернулася із закликом до країн-партнерів щодо посилення санкцій щодо Росії та надання допомоги Україні у військовій сфері.

«На сьогодні ці питання набувають нагальної актуальності», - наголосив він, додавши, що дії країни-агресора є «викликом європейській системі безпеки, сформованої після Другої світової війни, та реальною загрозою не тільки для України, а й для інших країн».

Перший заступник Голови Верховної Ради України підкреслив, що «в Україні відбувається не громадянська війна, як це хоче показати російська пропаганда, а відкрита агресія з боку Росії, і світ має знати про це правду».

У цьому контексті він наголосив на важливій ролі депутатського корпусу в інформуванні міжнародної спільноти про реальні події, які відбуваються в Україні, зокрема, на Сході держави.

«Нам сьогодні доводиться одночасно проводити реформи всередині країни і вести нав’язану нашій країні війну, - підкреслив А. Парубій.  - Разом з тим, Парламент налаштований дуже реформаторські щодо розгляду ряду законопроектів, спрямованих на відновлення і розвиток країни». За його словами, Верховна Рада зробила вже багато важливих кроків у напрямку здійснення конституційної та судової реформи і створення Антикорупційного бюро.

Під час зустрічі йшлося про важливість обміну досвідом розбудови парламентаризму. Зокрема, члени делегації поінформували про те, що на базі Сейму Литовської Республіки розпочав роботу тренінговий центр під патронатом Міжнародного республіканського інституту, в якому вже набували досвіду розбудови парламентаризму депутати Грузії та Молдови. Вони запропонували долучитися до участі у цій програмі й українським колегам.

У цьому контексті А.Парубій наголосив, що це питання є вкрай важливим з огляду на те, що Верховній Раді «потрібен новий європейський досвід, оскільки в оновленому Парламенті багато вперше обраних депутатів».

Під час зустрічі також йшлося про важливість активізації роботи тристоронньої українсько-польсько-литовської Міжпарламентської асамблеї, а також євроінтеграційного та євроатлантичного співробітництва.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua