Ухвалення закону щодо визнання організацій терористичними поставить ЛНР та ДНР в один ряд з Аль-Каїдою, – Антон Геращенко (відео)
середа, 28 січня 2015, 00:34

Законопроект №1840, ухвалений Верховною Радою у вівторок, 27 січня, не лише визнає так звані ДНР та ЛНР терористичними організаціями – в майбутньому він застосовуватиметься до будь-якої організації, яка діятиме проти України.

Про це в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на «5 каналі» заявив депутат від парламентської фракції «Народний фронт», секретар профільного Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко.

За його словами, дискусія точилася навколо процедури визнання організації терористичною: Міністерство юстиції, як розробник даного законопроекту, пропонувало, щоб Генеральна прокуратура або Служба безпеки України звертались до Вищого адміністративного суду, який за особливою процедурою протягом одного дня визначав, чи є певна організація терористичною. Депутати ряду фракцій Верховної Ради наполягли на тому, щоб визначенням терористичної організації займався Парламент.

«Наступного тижня законопроект розглядатиметься в другому читанні і до тексту документу буде внесено поправку, згідно з якою затвердженням статусу терористичної організації займається Верховна Рада», – повідомив депутат.

Він також зазначив, що ухвалений у вівторок законопроект потрібний для того, «щоб ні в кого в світі не лишалося ілюзій, щоб усі розуміли: ЛНР та ДНР стоять у тому самому ряді, що й Аль-Каїда та інші терористичні організації, які для досягнення своїх цілей використовують терор». 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua