Арсеній Яценюк: Росія повинна відповісти за злочини проти українських громадян, світового порядку і безпеки в Європі та світі (відео)
середа, 28 січня 2015, 13:31

«Це справа нашої відповідальності перед народом України - притягнути Російську Федерацію і російський режим до відповідальності», - наголосив  Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 28 січня.

Він наголосив, що Україна ініціювала процес притягнення Російської Федерації до відповідальності в міжнародних судах за порушення Конвенції ООН про спонсорування тероризму: «Росія є державою-агресором і спонсором тероризму в Україні».

Глава Уряду повідомив, що на минулому тижні був проведений перший раунд технічних консультацій, які передують поданню відповідних позовів до Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй.

Він нагадав, що звернувся до керівництва Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України зібрати докази причетності Російської Федерації до фінансування тероризму «після жахливих подій у Маріуполі, коли російські терористи вбили і поранили мирних громадян»: «Докази причетності Російської Федерації до фінансування тероризму і притягнення Росії до відповідальності в Міжнародному суді ООН - холоднокровно, чітко, крок за кроком і жорстко. Росія повинна відповісти за злочини проти України, проти українських громадян, проти світового порядку, миру, стабільності й безпеки в Європі та світі».

Арсеній Яценюк також нагадав, що українська сторона подала два позови для  притягнення Російської Федерації до відповідальності в Європейському суді з прав людини. Він звернувся до Міністерства юстиції та Міністерства закордонних справ: «Це справа нашої відповідальності перед народом України -  довести її до кінця і притягнути Російську Федерацію і російський режим до відповідальності».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua