Глава Уряду пройшов перевірку на відповідність закону про очищення влади (відео)
середа, 28 січня 2015, 13:58

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк пройшов перевірку на відповідність закону про очищення влади.

Про це Глава Уряду повідомив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 28 січня.

Арсеній Яценюк зазначив, що 24 грудня Державна фіскальна служба відправила на нього запит з вимогою пояснити арифметичні розбіжності, які є в даних декларації про доходи і даних ДФС: «Протягом 20 днів відповідь було направлено мною на Державну фіскальну службу. Я зобов’язаний був подати всі дані за 14 років про всі депозити, кредити, проценти, все майно, пасивні доходи, роялті, витрати. Тобто, в принципі, протягом 20 днів треба було знайти папери, які практично складно знайти».

«Висновок Державної фіскальної служби після того, коли вони отримали цей пакет, перерахували і перевірили: Прем'єр-міністр відповідає закону України про очищення влади, пройшов перевірку», - сказав він.

Прем’єр-міністр звернувся до Голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса: «Вимагаю проводити таку саму перевірку по всіх посадовцях і оприлюднювати інформацію, яка підлягає оприлюдненню відповідно до закону».

 «Якщо перевірка по відношенню до всіх посадових осіб буде проходити так, як була проведена по відношенню в тому числі до мене,  думаю, це є запорукою, що закон буде працювати», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він також зазначив, що низка баз даних документів, необхідних для проходження перевірки на відповідність закону про очищення влади, «просто відсутня». Він звернувся до керівника Державної фіскальної служби: «Щоб не сталося так, що за відсутності документів і відсутності баз даних комусь вдасться пройти перевірку на тій підставі, що просто немає документів».

«У рамках проведення цієї перевірки дуже уважно і ретельно, так само, як ви ретельно перевірили кожен об'єкт нерухомості, кожну копійку доходу членів Уряду, перевіряти всіх інших: суддів, прокурорів, державних службовців», - підкреслив він.

Глава Уряду наголосив на необхідності «нікому не давати можливості послатися на те, що він втратив папери»: «Хай шукає. А якщо не знайде, будемо просити Міністерство внутрішніх справ України разом зі Службою безпеки і прокуратурою допомогти відповідному чиновнику знайти папери. Треба архіви вдома тримати».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua