ПАРЄ розгляне санкції щодо російської делегації, - Павло Унгурян
середа, 28 січня 2015, 18:34

У середу ввечері під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи буде розглянуто резолюцію по Україні із двома поправками, внесеними представниками української делегації, які передбачають обмеження повноважень делегації з Росії у ПАРЄ.

Про це повідомив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник члена Постійної делегації у ПАРЄ Павло Унгурян.

За його словами, на початку засідання чергової сесії ПАРЄ на запитання головуючого, чи є в когось із присутніх бажання оскаржити повноваження делегації будь-якої країни, велика кількість делегатів від різних політичних груп асамблеї шляхом вставання оскаржили повноваження російської делегації.

«На першому засіданні моніторингового комітету російська делегація кинула дуже великі ресурси та доклала величезних лобістських зусиль для скасування будь-яких обмежень для себе на сесіях ПАРЄ та в міжсесійний період. Але у вівторок українська делегація разом з представниками МЗС та волонтерами включилася в боротьбу, і в результаті 35 голосами проти 24 було ухвалено дві поправки до проекту резолюції по Україні», - повідомив Павло Унгурян.

«Ці дві поправки є достатньо жорсткими і означають, відповідно, обмеження російської делегації до квітня та до червня поточного року», - уточнив представник «Народного фронту».

За його словами, обидві поправки було включено до порядку денного.

«Сьогодні увечері відбудеться процедура розгляду резолюції, а також цих поправок до неї, щодо остаточного прийняття рішення вже в залі парламентської асамблеї», - зазначив Павло Унгурян.

«Сподіваємось, що ПАРЄ підтримає рішення комітету, підтримає поправки від України, і повноваження Росії на цьому міжнародному майданчику буде обмежено, і вона буде змушена виправляти ситуацію стосовно агресії, яку розв’язала на Сході України», - сказав він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua