Арсеній Яценюк на зустрічі з курсантами Військового інституту телекомунікацій та інформатизації: «Наш основний актив – розум, знання і внутрішня сила» (відео)
четвер, 29 січня 2015, 16:15

У четвер, 29 січня, у День пам’яті Героїв Крут, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк відвідав Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій.

Спілкуючись із курсантами, Глава Уряду нагадав, що в будівлі цього інституту була розташована Перша Київська військова юнацька школа імені Богдана Хмельницького, двісті вихованців якої брали участь у бою під станцією Крути: «Цей заклад має історію - історію боротьби за нашу країну. Звідси 200 молодих юнаків пішли боротися під Крутами з більшовиками. І те, що ви навчаєтеся в цьому закладі, покладає на вас ще більшу відповідальність».

"Шановна, дорога надія українських Збройних Сил, української держави і української незалежності, - звернувся Арсеній Яценюк до курсантів інституту: Ми зараз з вами так само боремося за нашу країну і за нашу незалежність. І від того, як ви будете вчитися, наскільки ви будете професійні й фахові, залежить доля нашої держави і доля десятків тисяч військовослужбовців, які зараз знаходяться в зоні Антитерористичної операції, у зоні бойових дій і воюють з російською регулярною армією і терористами, які підтримуються Російською Федерацією», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що світ «ще не стикався з таким типом війни, який розпочала Росія»: «У Криму Росія започаткувала новий вид так званої гібридної війни. Вони сховали своїх солдат - начебто не було ознак, що це російська регулярна армія, позривали погони, позривали шеврони. Завели «зелених людей», які були озброєні російською технікою, російськими автоматами і з російськими документами».

«Новий тип гібридної війни проходить зараз і на Донбасі. Вони так само ховають свої регулярні війська за спинами терористів і бандитів, які підтримуються їхньою регулярною армією. Але вони керують за спинами», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні війна – «це не тільки автомати, танки, ракети»: «Зараз війна – це інформація, зв'язок, телекомунікація і кіберпростір. Це те, чому вас тут навчають».

Він зазначив, що Російська Федерація розвернула масовані станції радіоелектронної боротьби, «щоб не давати можливості в тому числі й українським Збройним Силам постійно підтримувати зв'язок»: «Але завдяки в тому числі вашому інституту, вашим фахівцям встановлені надійні засоби зв’язку і телекомунікацій».

Арсеній Яценюк висловив упевненість, що студенти цього вишу будуть одними з найбільш фахових спеціалістів по захисту українського кіберпростору і в атаці на кіберпростір ворогів, адже як повідомив йому керівник інституту,  курсанти вузу займають як правило перші місця на міжнародних конкурсах та навчаннях: «Наш з вами основний актив – це розум, навчання, знання і, звичайно, наша внутрішня сила. Така ж внутрішня сила, як і була у двохсот курсантів, які пішли воювати з російською армією Муравйова».

«З такими світлими людьми, як ви, в мене є впевненість, що ми переможемо. У мене є віра в те, що Україна буде не просто боротися, а виборе свою незалежність і свою державність», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua