«Депутатський контроль» налагоджує співпрацю у сфері протидії корупції з провідними бізнес асоціаціями України, - Геннадій Кривошея
четвер, 29 січня 2015, 17:21

Співголова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль», народний депутат, член фракції «Народний фронт» Геннадій Кривошея, керівництво Секретаріату МДО разом з головами бізнес асоціацій України сьогодні, 29 січня, під час зустрічі обговорили стратегію подальшої співпраці у напрямку протидії корупції, підвищення ефективності державного управління  та створення прозорих умов для розвитку підприємництва в Україні.

За словами Геннадія Кривошеї, основною причиною панування корупції в Україні є відсутність політичної волі на її подолання.

«Саме тому група депутатів, які вперше обрані до парламенту, об’єдналися, щоб безапеляційно протистояти корупції та зловживанням в українському суспільстві. Але для рішучої та дієвої боротьби нам потрібна допомога. Ми, депутати, можемо багато, але разом з вами, бізнесом, ми зможемо зробити ще більше. І сьогодні нашої з вами спільної роботи чекає весь український народ і весь світ», - підкреслив народний депутат.

Під час зустрічі відбулася презентація антикорупційного плану роботи МДО «Депутатський контроль». Зокрема, окреслено основні завдання: підготовка заходів реагування на факти корупції з урахуванням міжнародного досвіду та неминуче покарання посадовців, інформаційна робота з попередження проявів цього ганебного явища, тісна взаємодія зі ЗМІ та громадським сектором, а також розробка та втілення законодавчих ініціатив.

Так, Геннадій Кривошея повідомив, що за півтора місяці існування міжфракційного депутатського об’єднання вже направлено понад 20 депутатських звернень щодо фактів корупції в України та зареєстровано 2 антикорупційних законопроекти. Народний депутат також додав, що до «Депутатського контролю» вже почали звертатись регіональні громадські організації та активісти зі всієї України, які «втомилися миритися з проявами корупції та хочуть з нею боротися». Відтак було прийнято рішення розвивати ідею МДО по боротьбі з корупцією в усіх регіонах держави – на рівні місцевих та обласних рад.

Представники бізнес асоціацій України наголосили на важливості спільної роботи з МДО «Депутатський контроль» у протидії корупції, за якою стоятиме суровий нагляд за дотриманням демократичних стандартів роботи влади. Керівництво асоціацій висловило свої пропозиції щодо об’єктивних підходів до викорінення корупції як явища шляхом усунення самих причин зловживань. Також багато нарікань звучало на  норми законів, в яких вже міститься корупційна складова. Як наслідок - за результатом зустрічі було прийнято рішення про системну боротьбу з проявами корупції шляхом спільної розробки дієвих законодавчих ініціатив.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua