Економічний ефект від рішення Уряду щодо дерегуляції підприємництва становитиме близько 12 мільярдів, - Світлана Войцеховська
четвер, 29 січня 2015, 17:26

Економічний ефект від прийняття постанови Кабінету Міністрів України щодо дерегуляції певних сфер підприємницької діяльності становитиме близько 12 мільярдів гривень і забезпечить створення 30 тисяч додаткових робочих місць до 2020 року.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Світлана Войцеховська, коментуючи відповідну постанову Уряду, яка скасовує надмірне державне регулювання в харчовій, аграрній, нафтогазовій та ІТ галузях.

За її словами, підхід до реформи регуляторної системи складатиметься з трьох етапів.

«Перший етап, який вже почали втілювати, передбачає зняття найбільш гострих проблем для бізнесу, перегляд усієї регуляторної бази за допомогою так званої гільйотини та створення запобіжних механізмів», - сказала народний депутат.

Світлана Войцеховська зазначила, що в аграрній галузі було скасовано обов’язкове отримання карантинного сертифікату на зернові культури й скорочення термінів видачі фітосанітарного і карантинного сертифікатів з п’яти днів до 24 годин.

«Це є приведенням українських норм у відповідність до вимог ЄС», - зазначила представник «Народного фронту».

Те ж саме, за її словами, стосується і харчової галузі: визначення безпечності та якості харчової продукції буде проводитися відповідно до вимог законодавства ЄС.

«Далі - у нафтогазовій галузі буде скасовано обов’язковий моніторинг виконання особливих вимог користування надрами, де закладена найбільша корупційна складова», - підкреслила вона.

Також Світлана Войцеховська повідомила, що у сфері ІТ передбачено спрощення порядку видачі та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

«Це спростить приїзд іноземців на роботу в Україну», - сказала вона.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua