Головний ситуаційний центр дає можливість своєчасно реагувати на виклики у сфері національної безпеки, - Олександр Турчинов (відео)
четвер, 29 січня 2015, 23:45

Головний ситуаційний центр країни дозволяє в режимі реального часу відслідковувати та реагувати на наявні небезпеки. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов повідомив в інтерв’ю «5 каналу».

«Незважаючи на обмежене фінансування, ми створили Головний ситуаційний центр країни. Це серйозний програмний комплекс з сучасним обладнанням та програмним забезпеченням. Створення такого центру дуже важливе для того, щоб не тільки вивчати ситуацію, не тільки фахово її аналізувати, але й приймати швидкі та адекватні рішення», - підкреслив він.

Олександр Турчинов зазначив, що кожна цивілізована країна має такий Головний ситуаційний центр, куди зводиться інформація з усіх баз даних - з супутників, різних регіонів та відомств.

Секретар РНБО зауважив, що завдання Головного ситуаційного центру при зведенні усіх інформаційних баз даних - вийти на системний аналіз ситуації щодо наявних небезпек та оперативно підготувати рішення».

Олександр Турчинов зазначив, що декілька років тому під час створення цього центру командою Януковича «були вкрадені величезні кошти». Окрім того, він повідомив, що програмне забезпечення для центру готував один з інститутів Російської Федерації, «що демонструє, як влада Януковича знищувала безпеку країни». «Щоб у Кремля не було жодних обмежень у доступі до інформації, Росія, не ховаючись, навіть програмне забезпечення надавала українському ситуаційному центру», - зауважив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua