За сьогоднішні дії проти України Путін і його оточення відповідатимуть на лавах підсудних, - Олександр Турчинов (відео)
п’ятниця, 30 січня 2015, 00:14

Мета Президента РФ – дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов заявив в інтерв’ю «5 каналу».

«Мета президента РФ - дестабілізація ситуації в Україні та знищення України як незалежної суверенної країни», - наголосив Олександр Турчинов, навівши як доказ той факт, що після засідання Радбезу під головуванням Путіна, Росія розпочала наступальні операції на Сході України та перед запланованими в Астані переговорами через брак аргументів активізувала бої на Донбасі.

Олександр Турчинов повідомив також, що сьогодні в різних місцях є спроби російсько-терористичними угрупованнями прорвати лінію оборони, яку тримають наші Збройні Сили, Нацгвардія тощо. За його словами, зокрема, наслідком того, що бойовики не можуть прорвати оборону, став страшний злочин - обстріл російсько-терористичними угрупованнями мирного Маріуполя.

Секретар РНБО зауважив, що Маріуполь надійно укріплений особливо зі сходу, де постійно відбувалися спроби прориву: «Жодна ця спроба не отримала позитивних для ворога результатів. Більше того, вони зазнали серйозних втрат».

Він зауважив, що усі дії проросійських бойовиків у цивілізованому світі характеризуються як злочин проти людяності, «коли системами залпового вогню обстрілюють мирне місто, щоб зчинити паніку, страх і як наслідок шляхом тиску на населення спробувати зламати оборону».

«Результат буде один – відповідальність Путіна і його оточення, тих, хто це робить, на лавах підсудних», - заявив Олександр Турчинов.

Крім того, він зауважив, що Росія використовує проти України сучасні потужні системи ведення вогню: «Гради» «Ураган», «Смерч», «Торнадо», «Буратіно». Але, водночас, Олександр Турчинов підкреслив, що сили АТО швидко реагують на такі виклики. «Українські військові мають сьогодні достатньо відпрацьовані технології, тому після початку обстрілу одразу завдають ураження батальйонам, які відкривають вогонь по українських позиціях», - підкреслив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua