Підрозділи системи юстиції скоротяться вдвічі, - Ігор Алексєєв
п’ятниця, 30 січня 2015, 14:49

Чисельність підрозділів системи юстиції скоротять у 2 рази, з існуючих 45 до близько 25, штат центрального апарату Мін’юсту зменшиться на 20%, а територіальні органи юстиції - на 10%. Місцеве самоврядування та приватні виконавці отримають частину повноважень органів юстиції. Такі заходи передбачає інституційна реформа органів юстиції, затверджена Урядом. Про це в радіоефірі розповів народний депутат України від фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв.

«Дані заходи призведуть до економії коштів Державного бюджету України у розмірі близько 80 млн гривень», - зауважив народний депутат. 

Він також зазначив, що вперше оновлення кадрового складу органів юстиції буде проведене разом з провідними міжнародними HR-компаніями, які погодилися надати відповідну допомогу на безоплатній основі. Разом з ними будуть сформовані критерії добору кандидатів та проведено власне конкурс.

«Наступними кроками в оптимізації системи органів юстиції стане передача повноважень Державної реєстраційної служби органам місцевого самоврядування, а також запровадження змішаної системи виконання судових рішень», - підкреслив народний обранець.

При цьому Ігор Алексєєв наголосив, що буде запроваджено нову систему бонусів для державних виконавців, яка вираховуватиметься за результатами якості їх роботи. Це стимулюватиме виконавців працювати ще ефективніше та результативніше.

Найближчим часом Міністерство юстиції визначить області, в яких буде запущено пілотний проект передачі функцій надання реєстраційних послуг на місця.

«Ключовою метою всіх цих заходів є виключення корупційної складової та наближення адміністративних послуг до звичайних громадян, зробивши їх більш прозорішими та доступнішими», - резюмував Ігор Алексєєв.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua