Росія вибудовує свої аргументи на брехні, – Леонід Ємець (відео)
п’ятниця, 30 січня 2015, 21:40

Вибудовуючи аргументацію своїх дій у ПАРЄ, Росія намагається обдурити європейців, заявив депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді, перший заступник профільного комітету з питань правової політики і правосуддя, член Постійної делегації України в ПАРЄ від України Леонід Ємець.

Виступаючи в прямому ефірі програми «Час. Підсумки дня» у п’ятницю, 30 січня, депутат зазначив, що вести діалог з Росією безперспективно доти, доки відсутні гарантії виконання нею досягнутих угод.

За його словами, ще в понеділок європейська спільнота хотіла залишити Росію в переговорному процесі й зняти з неї санкції, якими делегації РФ заборонялося голосувати на сесії ПАРЄ або бути в керівних органах асамблеї. «Зробити послаблення, запустити діалог», – додав Леонід Ємець.

У відповідь представники української делегації заявили про відсутність гарантій того, що «наступні домовленості будуть виконуватися краще, ніж ті, котрих було досягнуто раніше».

«Всі ті речі звучали від нас дуже чітко: спочатку – дотримання вже досягнутих домовленостей – Мінських угод, звільнення Надії Савченко та інших полонених, – і лише потім ми можемо вести мову про поглиблений діалог», – наголосив політик.

За його словами, європейська спільнота або має погодитись із тим, що Росія використовує її  як ширму, як прикриття своєї агресії, «або ми реально дивимось на речі і ви робите реальні кроки».

Представник «Народного фронту» також повідомив, що представники РФ намагалися переконати європейців, нібито референдум в Криму біло здійснено згідно з українським законодавством, тому ніякої анексії не відбулось. «Я тут же спростував цю заяву із посиланням на відповідну статтю Конституції Україні, згідно якої для зміни території країни необхідно проведення загальнодержавного, а не регіонального референдуму», – заявив Леонід Ємець.

«Шановні колеги, Росія свідомо вводить вас в оману, і саме так вона вибудовує всі свої аргументи», – звернувся він до  європейських колег.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua