В'ячеслав Кириленко: Держава має підтримати кіно про боротьбу українців за власну незалежність (відео)
субота, 31 січня 2015, 14:04

Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко ініціює збільшення видатків держбюджету на кіновиробництво. Про це урядовець повідомив в інтерв’ю 5-му каналу.

«Я зараз закликаю всі телеканали, Національну раду телебачення і радіомовлення, Держкіно, весь Уряд, усіх, від кого це залежить, знайти зараз можливості і масово відновити зйомки українського кіно, в основному телекіно, телесеріалів, які по наших телеканалах будуть прославляти боротьбу наших військових», - сказав В’ячеслав Кириленко.

На його думку, у період військової агресії «культура не може бути поза громадянською позицією, поза державницькою позицією.

В’ячеслав Кириленко вважає, що російські серіали про правоохоронні, військові та спеціальні підрозділи РФ варто заборонити шляхом прийняття окремого закону (відповідний законопроект уже схвалено у першому читанні). Також інформаційний простір Україні потрібно захистити від фільмів за участі митців, які активно виступають проти української державності.

«Ті, хто не визнають нашу країну, популяризуватися на наших каналах не можуть», -  підкреслив В’ячеслав Кириленко. Він вважає, що заборона російських серіалів стимулюватиме українські телеканали створювати власний продукт, а держава має такі тенденції підтримувати.  

«Ми отримаємо мотивацію для українських каналів вкладати свої ресурси в зйомки українського серіалу. Держава зі свого боку допоможе. Податкові пільги на кіно, ПДВ й інші ще на один рік Уряд зберіг за моєю ініціативою, і я маю підтримку цього в Уряді. Зараз будуть зміни до бюджету, і я буду пропонувати збільшити видатки на кіно, і це буде кіно на захист України», - сказав Урядовець.

В’ячеслав Кириленко наголосив, що в непростих обставинах, в яких знаходиться Україна, кіно має уславити героїзм українських військових та волонтерів.

«Потрібно знімати кіно, серіали на злобу дня, коли українська нація, український народ воює з цим російсько-терористичним військом, з цією ордою... Треба збільшити кошти через зміни до бюджету на кіно та запровадження спеціального збору на підтримку українського кіно», - сказав В’ячеслав Кириленко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua