Міноборони записує до списку державного оборонного замовлення салюти та борги міністрів режиму Януковича, - Дмитро Тимчук
субота, 20 вересня 2014, 03:00

Координатор  Військової  Ради  політичної  партії «Народний фронт»,  підполковник  запасу Дмитро Тимчук  заявляє, що Міноборони не спішить  використовувати  додаткові  кошти на армію,  отримані від  уряду.  Мало того, чиновники  записують до списку  державного  оборонного замовлення  салюти  та борги міністрів  режиму Януковича.

Про це  Дмитро  Тимчук написав на свої й сторінці  у  Facebook.

«Як відомо, на рахунках Міноборони накопилися мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники  чомусь не поспішають реалізовувати.  А це в умовах бойових дій на Донбасі і кричущої ситуації  із забезпеченням українських військ найнеобхіднішими ресурсами викликає, як мінімум, здивування», - наголосив координатор  Військової  Ради.

Як заначив  Тимчук, починаючи з травня 2014 (розпал АТО) військове керівництво посилено намагалося проштовхнути  державне оборонне замовлення, навіть поверхневий  аналіз  якого дивує.

«У ньому, наприклад, значилися заряди для салютних установок (простіше   кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна «заморозити» ці борги з огляду на фактичний  стан війни); фінансування навіть не створення перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (самі ці озброєння планувалося отримати на озброєння до 2020 року) ...», - зазначив підполковник запасу. 

«Але  хіба вони можуть бути пріоритетом, коли військам вже сьогодні (точніше, вже вчора) життєво потрібні бронежилети, бронетехніка, засоби зв'язку і т. д.?», - наголошує Д. Тимчук у записі в соцмережі.

За його словами,  під тиском уряду  Міноборони вже кілька  разів  переробляло список державного оборонного замовлення, але «актуальні» статті пропихують кожного разу.

«Навіщо? Варто запитати у військових чиновників. Може, це заодно прояснить ситуацію, чому зараз Міноборони не поспішає реалізовувати додаткові кошти на армію, які виділяє уряд», - підсумував Тимчук.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua