«Народний фронт» закликає Верховну Раду ухвалити закон про захист інформаційного суверенітету України (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 12:21

Фракція «Народний фронт» закликає парламент ухвалити законопроект про внесення змін до закону про телебачення та радіомовлення, який забороняє участь резидентів Росії у статутному капіталі вітчизняних медіакомпаній.

Про це заявила заступник голови фракції, голова профільного комітету з питань свободи слова та інформації Вікторія Сюмар на Погоджувальній раді.

Вона зазначила, що законопроект також містить норму про заборону інформаційного продукту, який спрямований на популяризацію держави-агресора.

«І це абсолютно норма, тому що сьогодні українське суспільство обурене наявністю в ефірі серіалів, які прославляють «доблесне російське військо» в той час, як від нього гинуть українські громадяни», - наголосила Вікторія Сюмар.

За її словами, документ також передбачає надання додаткових повноважень Національній раді з питань телебачення та радіомовлення в контексті стягнення штрафів, що дозволить регулятору діяти більш ефективно.

«За рік Українська держава не спромоглася навіть заборонити російські телеканали, тому що в нас сьогодні діє тимчасова судова заборона», - пояснила голова парламентського комітету.

Вікторія Сюмар висловила сподівання, що Верховна Рада зможе ухвалити даний законопроект і «показати, що ми можемо ефективно діяти як парламент, що це – парламент України, а не парламент, який представляє тут інтереси проросійських олігархів».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua