Арсеній Яценюк доручає інвентаризувати неготові об’єкти нерухомості, щоб завершити їх будівництво для розміщення тимчасово переміщених осіб (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 13:14

У понеділок, 2 лютого, у рамках робочої поїздки до Запоріжжя Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк разом із послом Німеччини Д-ром Крістофом Вайлем відвідав модульне містечко для тимчасово переміщених осіб.

Глава Уряду перевірив готовність містечка до заселення.

В інтерв’ю журналістам він зазначив, що в модульному містечку завершилася процедура підключення до інженерних мереж: «Після благоустрою території люди можуть заселятися».

Арсеній Яценюк повідомив, що це одне з семи модульних містечок для тимчасово переміщених осіб, «які зведені завдяки Федеральному Уряду Німеччини і персонально Федеральному Канцлеру Ангелі Меркель».

Загалом в таких містечках зможуть проживати близько 4-х тисяч людей.

Прем’єр-міністр наголосив, що на сьогодні вже близько 1 мільйона людей зареєстровані як тимчасово переміщені особи: «Те, що ми, в тому числі завдяки нашим міжнародним партнерам, почали будувати таке тимчасове житло - це важливий крок, аби розмістити людей».

Водночас Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій в Запоріжжі дасть вказівку провести інвентаризацію «всього недобудованого житла, всіх гуртожитків, всіх об’єктів нерухомості по країні, готовність яких вище 80%»: «Після цього - знайти кошти з Державного бюджету і добудувати таке житло, щоб розмістити на постійній основі людей, які виїхали через російських терористів».

На засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій у Запоріжжі, Арсеній Яценюк додав, що зведені дані про вартість і терміни добудови таких об'єктів отримає Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Після цього, наголосив Глава Уряду, необхідно буде "фактично розробити програму по фінансуванню добудови цих об'єктів для розміщення  тимчасово переселених осіб": "Ми разом із банківським сектором подумаємо, як вирішити питання фінансування і видачі довготермінового кредиту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua