Арсеній Яценюк доручив розібратися з тарифами на електроенергію в модульному містечку для тимчасово переміщених осіб у Запоріжжі (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 14:11

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України, Міністерству регіональної політики України разом із Міністерством енергетики і вугільної промисловості України та Запорізькою обласною державною адміністрацією знайти шлях, як зменшити тарифи на електроенергію в модульному містечку для тимчасово переміщених осіб у Запоріжжі.

Про це Глава Уряду повідомив на виїзному засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій в Запоріжжі у понеділок, 2 лютого.

Він повідомив, що разом із Послом Німеччини в Україні Д-ром Крістофом Вайлем та представниками місцевої влади Запоріжжя оглянув модульне містечко для тимчасово переміщених осіб, яке надійшло як гуманітарна допомога з Німеччини: «Персонально Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель займалася цим».

Загалом у цьому містечку може бути розміщено 500 людей.

Арсеній Яценюк висловив вдячність місцевій владі за оперативне підключення модульного містечка до електромережі.

Проте, наголосив він, собівартість утримання однієї особи в цьому містечку визначається на рівні близько 500 гривень, і 80% цієї суми  - вартість електроенергії: «500 гривень заплатити за одне тільки ліжко протягом місяця – це, м’яко кажучи, дорого».

Глава Уряду зазначив, що в Харкові вартість утримання однієї особи в модульному містечку визначена на рівні близько 100 гривень на місяць.

«Якщо мова йде про компенсацію з бюджету – давайте це обговорювати. Якщо треба розглянути питання по введенню спеціального тарифу на електроенергетику - щоб це не розгойдувало загалом  весь енергетичний ринок. З одного боку, тут дві ключові електростанції, а з іншого - вартість електроенергії й утримання одного місця для тимчасово переміщених найвища в межах країни», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України, Міністерству регіональної політики України разом із Міністерством енергетики і вугільної промисловості України та Запорізькою обласною державною адміністрацією знайти шлях, як зменшити тарифи.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua