Арсеній Яценюк - ДСНС: Відповідь «Ми не володіємо такою інформацією» за телефоном служби порятунку неприйнятна (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 15:02

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ДСНС та керівникам ОДА розробити для відділень служби порятунку та органів влади на місцях опитувальник, який містить відповіді на запитання щодо цивільного захисту населення.

Про це Глава Уряду сказав на виїзному засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій в Запоріжжі у понеділок, 2 лютого.

Арсеній Яценюк повідомив, що під час засідання набрав із мобільного телефону номер екстреної служби «101» із питанням, де найближче бомбосховище біля проспекту Леніна в Запоріжжі. За словами Глави Уряду, йому відповіли, що не володіють цією інформацією і порадили звертатися до міськвиконкому: «Я це кажу, щоб ми з вами в паралельних реальностях не жили. От проста людина набере і задасть доволі просте питання. Ось із цього наша робота складається, а не зі звітів і доповідей».

«До того моменту, доки ми не станемо на місце простої людини, нічого не буде», - наголосив він.

Прем’єр-міністр звернувся до Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергія Бочковського та керівників ОДА: «Берете 20 основних питань, які може задати людина, якій потрібен захист:де лікарня, де бомбосховище, куди подзвонити для евакуації, як вивезти дітей – тобто питання, які стосуються життя людини. Роздаєте це по всій країні у всі служби «101» як інструкцію, і відповідь «Ми не володіємо цією інформацією» більше ніколи не повторюється».

«Конкретний опитувальник і чіткі відповіді на всі запитання по цивільному захисту. Не повинно бути питань, на які немає відповіді у служби порятунку і органів державної влади», - підкреслив він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua