Андрій Тетерук: Необхідно вдосконалювати систему соціального та правового захисту військовослужбовців та їх родин (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 15:09

Основними завданнями в сфері національної безпеки і оборони є вдосконалення системи правового та соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, а також формування суспільної думки щодо мобілізації.

Про це заявив перший заступник голови фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки і оборони Андрій Тетерук після завершення Погоджувальної Ради.

Він повідомив, що 31 січня в комітеті було заслухано представників громадськості, народних депутатів та посадових осіб Генштабу і Міноборони та тему підвищення мотивації осіб, які воюють сьогодні на Донбасі.

«Ми дійшли до згоди, що ситуація не настільки жахлива, але вона вимагає серйозного доопрацювання, як у низці законопроектів, які треба внести найближчим часом, так і формуванні суспільної думки щодо мобілізації», - повідомив народний депутат.

Він також зазначив, що більшість емоційних заяв на кшталт «уникайте мобілізації» створюється на емоційній хвилі, яка подається з Кремля.

«Те, що Путін запрошує до себе дорослих чоловіків з України переховуватися від мобілізації - це і є основний стимул. Але ми маємо зрозуміти, що цей безкоштовний сир знаходиться в мишоловці», - зазначив член Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Андрій Тетерук також вважає за необхідне внести всі правки до чинного законодавства, «щоб військовозобов’язаний, якого призвали до лав Збройних Сил України, відчував, що держава піклується про його соціальний статус, безпеку під час проходження військової служби та членів його родини, які лишаються в тилу».

«Найближчими днями всі ці правки будуть розглянуті спочатку на Комітеті з питань нацбезпеки і оборони. І ті дієві, які серйозно поліпшать ситуацію, будуть переведені у статус законодавчих ініціатив. Все інше дозволить нам формувати пропозиції для Міноборони, як реформувати систему», - сказав Тетерук.

«Таким чином частина пропозицій з круглого столу з питань нацбезпеки, який відбувся у суботу, буде проведена як закони, а інша - як реформи для МО», - резюмував народний депутат фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua