Глава Уряду доручив розробити комплекс заходів щодо сповіщення при надзвичайних ситуаціях та навчань з цивільної оборони (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 16:51

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив розробити комплекс заходів щодо сповіщення населення у випадку надзвичайних ситуацій та провести навчання з цивільної оборони у навчальних закладах, підприємствах та організаціях.  Про це Глава Уряду сказав на виїзному засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій в Запоріжжі у понеділок, 2 лютого.

Він наголосив на необхідності шукати ефективні варіанти сповіщення.

Арсеній Яценюк підкреслив, що необхідно укласти відповідні угоди з мобільними операторами, «щоб вони в обов’язковому порядку надавали інформацію по цивільній обороні і виконували свою функцію сповіщення»: «Є телебачення, радіостанції, в тому числі локальні. І все одно потрібна подача провідного сигналу, тому що у випадку надзвичайної ситуації частина радіосигналу може бути втрачена».

Прем’єр-міністр доручив голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергієві Бочковському разом із Міністерством освіти України і  Міністерством внутрішніх справ в швидкому порядку опрацювати питання навчань з цивільної оборони: «У першу чергу навчання в школах, і друге – на підприємствах, в установах і організаціях».

Він наголосив на необхідності широкого поширення "простої і зрозумілої інфографіки". "Це дешевше і ефективніше. Так само - інфографіка в Інтернеті. Тому що люди не будуть сидіти годинами і слухати лекції. Інформація повинна бути коротка, зрозуміла і в першу чергу візуальна".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua