Арсеній Яценюк виступає за введення посади Віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 18:18

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк виступає за введення посади Віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції, який  буде відповідальним за рух європейських реформ в Україні. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Національної ради реформ у понеділок, 2 лютого.

Базою для проведення реформ в Україні Арсеній Яценюк назвав Угоду про асоціацію з ЄС: «Це основний документ, який визначає шлях України до Європейського Союзу. На виконання цього документа парламентська коаліція підготувала суттєвий і дуже змістовний коаліційний договір, який ліг в основу як програми діяльності Уряду, так і подальших законів, які вносяться Урядом до Парламенту».

«Усе, що робити, написано в Угоді про асоціацію, коаліційній угоді, Програмі дій Уряду, а ключові й базові параметри, які країна повинна досягнути, визначені Президентом України в «Стратегії-2020», - наголосив він.

Механізм впровадження реформ, за словами Прем’єр-міністра, напрацьований Урядом у першу чергу щодо виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Арсеній Яценюк нагадав, що в кожному міністерстві працює обраний на конкурсній основі заступник Міністра з питань європейської інтеграції. За його словами, більшість із них вільно розмовляють англійською,  багато з них мали досвід роботи за кордоном: «Це ті люди, які персонально відповідальні за імплементацію Угоди про асоціацію».

Курує цей напрямок заступник Міністра Кабінету Міністрів з питань європейської інтеграції.

«Сподіваюся, що в Уряді буде посада Віце-прем'єр-міністра з питань європейської інтеграції, який фактично і буде відповідальним за рух європейських реформ в Україні», - підкреслив Глава Уряду.

Він зазначив, що члени Національної ради «несуть політичну відповідальність перед країною за проведення реформ»: «Це відповідальність, яка покладена на нас народом України, і дуже важливо в процесі реалізації реформ не шукати «крайнього», а шукати вихід із ситуації, яка сьогодні об'єктивно дуже непроста. Непроста в силу того, що країна втратила 20% економіки, що на Україну здійснена військова інтервенція під проводом Російської Федерації».

«Загальна економічна, політична і військова ситуація вимагає від нас дуже відповідальних, злагоджених і спільних дій. Саме тому єдність і спільні дії є запорукою подальшого проведення реформ», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua