«Для забезпечення енергопостачання і України, і Європи потрібно ухвалити закон про ринок газу», - Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 2 лютого 2015, 19:59

«Для забезпечення енергопостачання і України, і Європи в поточному році нам треба ухвалити закон про ринок газу, в тому числі реформувати всю систему тарифів, забезпечити соціальні мінімуми і стандарти, соціальну допомогу з Державного бюджету України для всіх верств населення, які цього потребують», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ у понеділок, 2 лютого.

Арсеній Яценюк наголосив, що законопроект про ринок природного газу розробив Кабінет Міністрів України: «Мова йде про приведення всього енергетичного сектору України в повну відповідність до Третього енергетичного пакету. Ми розділяємо НАК «Нафтогаз України» на три компанії».

«Ще раз звертаємося до наших західних партнерів з тим, що настав час інвестувати в українську газотранспортну систему і українські газові сховища», - підкреслив Глава Уряду.

Він звернувся до членів Парламенту України ретельно опрацювати цей законопроект.

Серед завдань на сьогодні Арсеній Яценюк  назвав підписання нової програми з Міжнародним валютним фондом: «Це завдання є в компетенції Уряду, Центрального банку і всієї влади в цілому».

Глава Уряду також нагадав, що торік Україна отримала від іноземних партнерів 9 мільярдів доларів фінансової допомоги, а за зовнішніми зобов’язаннями виплатила 14 мільярдів доларів: «У поточному році тільки державного гарантованого боргу, який не ми «плодили», треба віддати 11 мільярдів доларів США. Зовнішній державний борг не зріс на жоден долар протягом поточного року. Державний борг, деномінований в гривні, має інші показники, і це пов’язано з об'єктивною економічною ситуацією».

Він зазначив, що, незважаючи на складну ситуацію, в рейтингу легкості ведення бізнесу від Світового банку (Doing business in Ukraine) за минулий рік Україна піднялася на 16 позицій і потрапила в першу сотню: «Зараз Україна посідає 96-те місце серед всіх країн по легкості ведення бізнесу. Але дуже ще далеко до того, щоб бізнес реально легко вівся».

Приміром, за простотою процедури підключення до мереж електропостачання Україна посідає одне з останніх місць - 185-ше: «Тому що монополії диктують свої правила. Саме тому антимонопольна політика в країні – це одне із завдань», - сказав Глава Уряду наголосивши, що Уряду «разом з Президентом і парламентською коаліцією прийняти рішення щодо керівництва Антимонопольного комітету України».

Ще одним завданням Глава Уряду назвав виконання Угоди з Європейським Союзом в частині лібералізації візового режиму. Він нагадав, що в минулому році, незважаючи на фінансову складність, Урядом придбано 606 терміналів для видачі біометричних паспортів.

Арсеній Яценюк наголосив, що 4 лютого до України прибуває місія Європейського Союзу для аналізу виконання Україною виконання Україною програми щодо лібералізації візового режиму з ЄС: «Очікуємо, що Україна отримає не просто позитивний сигнал, а такий же правовий режим щодо безвізових поїздок українських громадян до країн-членів Європейського Союзу, який є сьогодні для європейських громадян в Україні».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua