Міністерство культури України створює Координаційну раду «Зброя культури» для організації заходів в зоні АТО
понеділок, 2 лютого 2015, 20:11

Міністерство культури України створює Координаційну раду з представників мистецьких кіл та активістів, які організовують та беруть участь у мистецьких заходах в зоні АТО.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко під час зустрічі з діячами культури, волонтерами та активістами.

Урядовець повідомив, що проведення заходів для учасників АТО, мешканців суміжних територій, поранених у госпіталях та військових у місцях тимчасової дислокації буде одним з пріоритетів Міністерства культури в цьому році. Відповідно, фінансування з державного бюджету, передбачене на мистецькі заходи, майже повністю буде направлятись на підтримку учасників АТО та жителів прифронтових територій.

Окрім фінансової, Координаційна рада надаватиме всебічну організаційну підтримку усім культурним ініціативам у зоні АТО та на прилеглих землях.

До складу Координаційної ради увійшли: художній керівник заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю ЗСУ Дмитро Антонюк, режисер Сергій Архіпчук, волонтер ініціатив «Євромайдан SOS», «Допомога прикордонній службі України» Соломія Бобровська, телеведучий, громадський та політичний діяч Микола Вересень, публіцист і громадський активіст Володимир Гонський, голова мистецького об’єднання «Остання Барикада» Олесь Доній, керівник гурту «От Вінта» Юрій Журавель, активіст, співачка гурту «Врода» Анна Заклецька, Президент Міжнародного гуманітарного благодійного фонду інвалідів та потерпілих від чорнобильської катастрофи Сергій Зайцев, менеджер туру «Підтримаємо своїх» мистецької компанії «Євромедіа» Марина Калашнікова, видавці і письменники Віталій та Дмитро Капранови, директор Державного гастрольно-концертного центру України Яніна Ковалевська, кобзар Тарас Компаніченко, голова громадської організації «Не будь байдужим» Оксана Левкова, директор Центру народної пісні «Народна філармонія» Руслана Лоцман, актор Антін Мухарський, заступник голови Фонду «Оберіг роду» Євген Несен, музикант гурту «Горлиця» Наталія Павловська, письменник Лесь Подерв`янський, поет Артем Полежака, телеведуча і художник Анжеліка Рудницька, співачки Галина та Леся Тельнюк, тележурналіст Дмитро Тузов, в.о. генерального директора бюджетної установи «Державна агенція промоції культури України» Оксана Фещак.

Співголовами Координаційної ради стали Заступник міністра культури Ростислав Карандєєв та лідер мистецького об’єднання «Остання Барикада» Олесь Доній.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua