Остап Семерак: Мінський формат переговорів треба замінити на Женевський
вівторок, 3 лютого 2015, 14:19

Мінський формат перегорів виявився недієвим, оскільки терористичні організації та Росія не виконують підписаних мирних угод. 

Про це в інтерв’ю журналістам у Ризі (Латвія) заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань євроінтеграції, член фракції «Народний фронт» Остап Семерак. 

У зв’язку з цим, на його думку, необхідно шукати інші шляхи для відновлення миру –  зокрема, повернутися до переговорів за участю ЄС і США.

«На жаль, так звані «ЛНР» і «ДНР» – терористичні організації, і Російська Федерація не підтримали виконання Мінських угод. Прийшов час задіювати інші форми пошуку мирних рішень. Це може бути повернення до формату Женевських переговорів, у яких брали участь Європейський Союз і Сполучені Штати», – сказав депутат. 

У латвійській столиці Остап Семерак представляв Верховну Раду на конференції голів комітетів у справах ЄС парламентів країн Євросоюзу. Як повідомляє латвійське телебачення, український парламентар став «ключовою фігурою» форуму.

У ході конференції Остап Семерак наголосив, що воєнний конфлікт на Донбасі пов'язаний з вибором народу України на користь європейського напрямку розвитку, а тому Європа не може залишити Україну в цей непростий період.

Політик підкреслив, що Україна очікує низки важливих рішень від саміту Східного партнерства, який відбудеться в Ризі через чотири місяці.

«Ми хотіли б дістати позитивну оцінку виконання другої фази програми підготовки безвізового режиму з ЄС і, відповідно, отримати безвізовий режим. Другий пріоритет: ми хочемо з рангу сусідів перейти до перспективи стати частиною Європейського Союзу», – заявив Остап Семерак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua