Фракція "Народного фронту" наполягає на призначенні-звільненні голови Національного антикорупційного бюро Парламентом
вівторок, 3 лютого 2015, 14:35

Фракція "Народного фронту" наполягає на призначенні-звільненні голови Національного антикорупційного бюро Парламентом, а не Президентом, щоб уникнути узурпації влади.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко,  коментуючи позицію фракції щодо  пункту, що керівника НАБ призначає і звільняє Президент.

"Дорогі друзі, ви згадайте причину, чому виник Майдан? Він стався тому, що не було цивілізованої процедури по усуненню президента від влади, він би був і до цього часу", - сказав Геращенко.

Антон Геращенко також нагадав, що він та група народних депутатів розробляє законопроект про процедуру імпічменту президента.

"Президент Порошенко силами своїх депутатів намагається закріпити свої політичні позиції,  в тому числі виходячи за рамки Конституції.  Голова антикорупційного бюро за тим законом, яким пропонувався,  призначався і звільнявся виключно президентом України.

Ми напролягаємо на тому, щоб Парламент міг звільняти голову НАБ.  Хочете триста голосів - буде триста,  але якщо голова антикорупційного бюро виявиться злочинцем, чого президент має вирішувати - звільняти його чи ні", - підсумував народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua