«Народний фронт» оприлюднить прізвища зрадників, які не підтримають закон про заборону агресору володіти українськими ЗМІ, - Сергій Висоцький
вівторок, 3 лютого 2015, 15:41

Законопроект №1768 про внесення змін до закону України про телебачення і радіомовлення дозволить усунути країну-агресора Росію з українського медіа-ринку.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький.

Він підкреслив, що даний законопроект не утискає свободу слова чи права журналістів.

За його словами, під час так званої «гібридної війни», яку Росія веде проти України, журналіст може завдати більшої шкоди, ніж артилерія.

Сергій Висоцький зазначив, що в Україні існує досить велика прихована присутність російських медіа, однак, саме телеканал «Інтер» найгостріше зреагував на цей законопроект.

«Сьогодні, коли документ ще не ухвалений, ми побачили, що пішла заява «Інтера» про те, що російська частка на каналі викуплена паном Фірташем. Ми вважаємо, що це наша перша, але велика перемога над російським агресором і, передусім, тиловим агресором, який саме намагається підірвати українську державу зсередини», - сказав представник «Народного фронту».

За його словами, законопроект буде винесено на розгляд Парламенту у четвер.

«Кожен, хто не проголосує за законопроект, буде названий нами – «Народним фронтом» та Самообороною Майдану – зрадником української держави», - резюмував  Сергій Висоцький.

У свою чергу один з авторів законопроекту №1768, член фракції «Народний фронт» Андрій Левус наголосив, що закон має на меті реально вдарити по російському впливу в Україні.

Він зазначив, що не уявляє ситуацію, коли б в США один з найбільших телеканалів був у власності «Аль-Каїди».

Народний депутат наголосив, що у запропонованому законопроекті не згадується назва жодного з телеканалів і жодним чином не регламентується контент телеканалів чи радіостанцій. Також не передбачається вплив держави на редакційну політику, а, натомість, цей законопроект спрямований на усунення російської присутності у власності українських телерадіокомпаній.

«Ми вважаємо, що вся ця істерія виявляє нам реальних агентів впливу Російської Федерації. Вони можуть гучно кричати «Слава Україні!» на заходах, виламувати двері в міськрадах на камеру, але коли йде мова про те, що ми хочемо вдарити по руках російській власності в Україні, розпочинають кампанію з дискредитації», - сказав він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua