Олександр Кірш: Якщо на чолі боротьби з корупцією стоятиме президент, вона може перетворитися в узурпацію (відео)
вівторок, 3 лютого 2015, 16:33

Якщо на чолі боротьби з корупцією стоятиме президент, вона може перетворитися в узурпацію. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань податкової та митної політики Олександр Кірш, коментуючи голосування за поправки до закону про національне антикорупційне бюро сьогодні, 3 лютого.

"Коли голова антикорупційного бюро однозначно призначається президентом, це уже не боротьба з корупцією, а боротьба з усіма, крім президента, а президент може очолювати корупцію", - наголосив Кірш.

Народний депутат зазначив, що фракція "Народного фронту" під час голосування сьогодні у сесійній залі керувалася двома мотивами.

"По-перше, щоб антикорупційне бюро було створене, але, по-друге,  щоб не було диктатури президента, який має одноособові повноваження щодо призначення голови НАБ або його звільнення", - наголосив Кірш.

Саме тому, за словами народного депутата, фракція не голосувала перший раз, оскільки була така загроза.

Проте під час перерви представникам коаліції вдалось домовитись щодо усунення неточностей та врахувати можливість того, що Парламент бере участь у процесі призначення керівника НАБ.

"Якщо Парламент має якісь важелі, то уже можна розглядати. Тому, коли голосували вдруге, уже проголосували "за". Це звичайна парламентська робота. Треба розглядати процес у двох площинах, щоб не було корупції і президент не зміг її очолювати", - підсумував Кірш.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua