Антикорупційне бюро має вписуватись у систему стримувань та противаг парламентсько-президентської республіки, - Леонід Ємець (відео)
середа, 4 лютого 2015, 02:00

Фракція «Народний фронт» виступає проти надання Президенту повноважень одноосібно призначати і звільняти голову Антикорупційного бюро.

Про це заявив народний депутат, заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

Коментуючи в ефірі каналу «Еспресо ТВ» обговорення законопроекту про Антикорупційне бюро, він зазначив, що всередині коаліції виникла дискусія з приводу деяких положень документу, які передбачають, що керівник даного органу призначається на посаду та звільняється рішенням Президента.

«Конституція передбачає, що Україна є парламентсько-президентською республікою, і це має зумовлювати систему функціонування органів державної влади та призначення їхнього керівництва», - наголосив Леонід Ємець.

За його словами, «Народний фронт» вважає, що має бути витриманий баланс між гілками влади.

«Ми внесли пропозиції, щоб призначення та звільнення на посаду голови Антикорупційного бюро було подібним до такої процедури з Генпрокурором: Президент вносить подання та призначає, а Верховна Рада звільняє; або ж інша процедура: Президент вносить кандидатуру, а Верховна Рада призначає», - сказав депутат.

Він також заявив, що «гострої конфронтації з цього приводу не було – була дискусія».

«І дискусія завершилась тим, що ми прийняли законопроект про Антикорупційне бюро за основу, щоб до другого читання доопрацювати документ», - резюмував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua