ДНС передані два броньовані КрАЗи для евакуації мирних жителів обстрілюваних терористами районів, – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 4 лютого 2015, 13:07

За дорученням Прем’єр-міністра України, лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка Національна гвардія України передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій два  броньовані КрАЗ-5233ВЕ для евакуації мирних жителів із територій, які перебувають під постійним обстрілом терористів.

На засіданні Уряду в середу, 4 лютого,  Арсеній Яценюк повідомив, що загалом із Дебальцевого евакуйовано 2,5 тисячі людей, з яких понад 600 дітей і близько 60 людей похилого віку, які не можуть самостійно пересуватися. Проте автобуси, якими рятувальники евакуюють мирних жителів, обстрілюються очолюваними Росією терористами.

Він підкреслив, що Державна комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення терміново надати броньовані машини для Державної служби з надзвичайних ситуацій для евакуації мирного населення.

Глава Уряду повідомив, що машини повністю заброньовані як для пасажирів, так і для водіїв. Кожен КрАЗ може перевезти мінімум 20 людей, а за необхідності й більше.

Арсеній Яценюк наголосив, що ці машини пофарбовані в білий колір, на них нанесені червоні хрести. Він звернув на це увагу представників міжнародних організацій, в першу чергу до ОБСЄ.

Він також звернувся до Росії, «яка контролює терористів»: «Припиніть обстріл мирних громадян, перестаньте стріляти по цивільному населенню».

«Це злочини проти людяності, і за ці злочини Росії і її терористам все одно прийдеться відповідати, в тому числі і в Гаазькому трибуналі», - підкреслив Глава Уряду.

Під час передачі броньованих машин голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський повідомив, що КрАЗи були передані ДСНС за одну ніч за дорученням Глави Уряду, даному на засіданні Державної служби з надзвичайних ситуацій: «Силами гарнізонів міста Києва і Київської області завдання було виконано вчасно. Ми промаркували машини належним чином за європейським зразком - щоб бачили, що це автомобіль, який використовує служба порятунку».

Арсеній Яценюк висловив вдячність Державній службі з надзвичайних ситуацій і Міністерству внутрішніх справ України за оперативність виконання рішень Державної надзвичайної комісії щодо евакуації громадян з Дебальцевого, Авдіївки та інших населених пунктів, які перебувають під обстрілом терористів.

«Сподіваюся, що сьогодні до ночі ці два броньовика доїдуть до зони евакуації, і ми відновимо евакуацію цивільного населення, дітей і інвалідів із Дебальцевого, Авдіївки і тих зон, які знаходяться під постійним обстрілом російських терористів», - наголосив Арсеній Яценюк.

У ці два автомобілі працівники ДСНС завантажили гуманітарну допомогу для жителів Донеччини. Разом із КрАЗами в зону АТО направляється близько 10 тонн харчових продуктів для мирних мешканців. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua