Російські воєнні злочини будуть розглянуті в Гаазькому трибуналі, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 4 лютого 2015, 14:09

Фракція «Народний фронт» повністю підтримує заяву Верховної Ради до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції цього суду щодо скоєння злочинів проти людяності та військових злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян.

Про це з парламентської трибуни заявила заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

«Росія напала не лише на Україну – це наступ фактично на весь світ, це спроба переглянути післявоєнну систему безпеки. Це те, що загрожує не тільки нам – це загрожує Європі та всьому цивілізованому світу, який базується на принципах гуманізму», - зазначила народний депутат.

За її словами, дуже логічно, що саме український Парламент робить сьогодні подібні звернення й залучає всі доступні міжнародні ресурси для того, щоб відстоювати українські позиції.

«Тому що це не лише наша війна – це має зупинити весь світ, навколо цього треба активізуватись», - пояснила заступник голови фракції «Народний фронт».

Вікторія Сюмар зазначила, що дуже правильно на такій міжнародній арені, як Гаага, показати ті злочини, від яких сьогодні потерпає український народ, і те, що робиться на Сході України.

«Дуже важливо в цьому – бути надзвичайно професійним», - наголосила вона.

«Сьогодні виклик для кожного з нас, для кожного представника української влади – підготувати так якісно докази, показати всі ті злочини, аби ні в кого в світі не виникало сумнівів щодо агресії, щодо тих злочинів проти людяності, яких завдає Російська Федерація. Тому «Народний фронт» однозначно підтримує таку постанову, але дуже важливо, щоб народні депутати, і Уряд, і Генеральна прокуратура показали максимум кваліфікації, тому що це – імідж України, і від цього прямо залежить наша перемога, яка точно буде», - резюмувала Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua