Створення міжнародної військової бригади – це початок інтеграції України в міжнародний військовий простір, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 4 лютого 2015, 16:15

Створення литовсько-польсько-української військової бригади – це початок інтеграції нашої держави у міжнародний військовий простір, що дозволить провести реформування української армії та значно підвищити рівень її боєздатності.  

Про це у середу, 4 лютого, заявив перший заступник голови парламентської фракції «Народний фронт», колишній командир добровольчого батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук, відповідаючи на питання журналістів. 

На думку народного депутата, створення спільної бригади, по-перше, надасть змогу як рядовим бійцям, так і офіцерам значно підвищити свій професійний рівень. По-друге,  дозволить покращити взаємодію з сусідніми країнами, які надають нам допомогу у цей важкий час. По-третє, це надасть можливість тим офіцерам, які будуть проходити спільні навчання, впровадити набуті навички вже у регулярних частинах Збройних Сил України. 

При цьому Тетерук додав, що таких офіцерів необхідно призначати на нові посади та залучати для реформування надважливого оборонного сектору країни. 

Відповідаючи на запитання журналістів, народний депутат зазначив, що не бачить сенсу у тому, щоб ця спільна бригада брала участь у бойових діях. 

«По суті, це буде експериментальний підрозділ, на базі якого будуть відпрацьовуватися питання взаємодії між Україною та державами, які входять до НАТО. Це початок нашої інтеграції у той військовий простір, який нас прикриває. Ця бригада буде виявляти ті питання, які необхідно вирішити для реформування української армії», - заявив Андрій Тетерук. 

Перший заступник голови фракції «Народний фронт» нагадав, що це не перший випадок, коли Україна створює спільний військовий підрозділ з іншими країнами.

«Коли була миротворча місія в колишній Югославії, в Косово, Україна також направляла свій батальйон для виконання там миротворчих завдань. Загалом у тій місії були задіяні контингенти з 33 країни. Такий досвід є дуже важливим, бо на ділі підвищує рівень боєздатності нашої української армії», - заявив Тетерук. 

Він зазначив, що українська армія, «яка ще рік тому була у вкрай занедбаному стані, нині днем за днем підвищує свій професійний рівень та знищує ворога у геометричній прогресії». 

«Втрати терористичних та російських військових підрозділів вже дуже значні, що визнають навіть російські фахівці. Тому можна сміливо казати, що наша армія спроможна виконувати бойові завдання. Хочу запевнити усіх українців, що ми будемо мати такі збройні сили, які захищатимуть український суверенітет та територіальну недоторканність з найвищим рівнем бойової підготовки», - наголосив колишній командир добровольчого батальйону «Миротворець». 

Як відомо, 4 лютого Парламент ратифікував угоду між урядами Литви, Польщі і України про створення спільної військової бригади. За відповідний законопроект проголосували 290 народних депутатів. Ця угода була підписана у столиці Польщі, Варшаві, 19 вересня 2014 року. Документ набуде чинності через 30 днів після повідомлення Україною і Литвою Польщі про його ратифікацію.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua