У Раді презентували освітню ініціативу грузинських реформаторів (відео)
четвер, 5 лютого 2015, 13:41

Голова Комітету з питань науки і освіти, член фракції «Народний фронт» Лілія Гриневич представила освітню ініціативу грузинських урядовців-реформаторів: створення в Україні  школи для виховання молодих професіоналів у сфері політики та дипломатії нової формації Civil and Political School (CAPS).

Разом з головою Комітету проект представляла під час брифінгу у Верховній Раді його засновниця, екс-міністр освіти і науки Грузії Хатія Деканоїдзе.

«Управлінська революція має стати наступним етапом Революції гідності, яка відбувалася в України рік тому. Рік тому ми усунули остаточні перешкоди на шляху розвитку, а тепер маємо йти вперед», - сказала Лілія Гриневич.

«Нам потрібні нові управлінці в усіх сферах, а надто - в сфері оборони і забезпечення правопорядку, правосуддя, а також освіти, науки та інновацій. Ось чому я вітаю такі ініціативи, як Caps, які допоможуть нашим майбутнім лідерам ознайомитися із провідними світовими практиками, сформулювати власні стратегії, забезпечити безповоротні європейські трансформації в нашій країні» - зазначила вона.

Вже з лютого 2015 року, в рамках проекту Civil and Political School, політичні діячі Грузії, які перетворювали свою країну в європейську державу, будуть передавати досвід молодим українцям.

«Засновники та лектори школи вірять у міжнародну співпрацю на шляху отримання освіти молодими кадрами для державної, юридичної, дипломатичної та інших видів роботи для розвитку Української Держави», - йдеться у повідомленні. 

Для досягнення цієї мети об'єднанням грузинських політиків і дипломатів створено лекторій CAPS для студентів та молодих спеціалістів, де стане можливим перейняти досвід Грузії та Європи.

Засновниця освітнього проекту – Хатія Деканоїдзе – впевнена у перспективі грузинсько-української співпраці в процесі виховання нового покоління дипломатів і політиків, а також у необхідності поділитися досвідом боротьби з корупцією та подолання труднощів, з якими зіткнулися українці.

«Я вірю, що об'єднавши зусилля, ми зможемо змінити ту систему, яка так не подобається українцям. Тим більше, що потенціал і ресурси країни навіть більші, ніж у Грузії. Ми вважаємо, що ключовим рішенням у процесі євроінтеграції стане саме обмін досвідом та робота з молодим поколінням», - сказала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua