Микола Княжицький: необхідно заборонити показ фільмів, що пропагують армію та силові органи країни-агресора (відео)
четвер, 5 лютого 2015, 14:10

Голова Комітету з питань національної культури і духовності Микола Княжицький вважає за необхідне ухвалення законопроекту, який законодавчо регулюватиме показ серіалів і фільмів, що пропагують армію та силові органи країни-агресора.

Про це народний депутат парламентської фракції "Народний фронт" заявив на брифінгу, представляючи законопроект 1317.

"Законопроект пропонує Держкіно штрафувати ті телеканали, які будуть порушувати закон, якщо Держкіно і експертна комісія,так як це передбачено чинним законодавством, визначить, що серіали або фільми, які пропонується показувати, закликають до міжнаціональної ворожнечі або пропагують країну-агресора", - заявив Княжицький.

Законопроект також пропонує скласти перелік осіб, які є небажаними на українських телеканалах через те, що закликали до міжнаціональної ворожнечі, порушували чинне законодавство.

Микола Княжицький зазначив, що є приклади, коли на телеканали накладають штрафи за показ тієї чи іншої персони, а вони були не в курсі, чи можна її було показувати.

"Ми пропонуємо прийняти цей закон в пам'ять про загиблих від зброї російської армії, ми пропонуємо це ухвалити, пам'ятаючи про Надію Савченко, яка арештована російськими силовими структурами і знаходиться у тюрмі. Ми пропонуємо підтримати його на підтримку тих полонених, які захоплені російською армією і передані сепаратистам. Якщо ми цього не зробимо, наша совість і наше суспільство нам цього не пробачать", - резюмував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua