Потрібно зберегти єдність усього вільного світу, щоб забезпечити мир і стабільність в Європі, – Арсеній Яценюк (фото)
четвер, 5 лютого 2015, 20:07

«Нам потрібно зберегти єдність усього вільного світу. Єдність між США, ЄС та України в досягненні реальної мирної угоди, щоб забезпечити мир і стабільність в Європі та зупинити російське вторгнення», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на прес-конференції за підсумками зустрічі з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки  Джоном Керрі.

Арсеній Яценюк підкреслив, що США – одні з найближчих союзників України «Дуже цінуємо вашу підтримку в нашій боротьбі за свободу, волю та незалежність».

Він наголосив, що світ постав «перед одним із найдраматичніших періодів, коли Російська Федерація порушила міжнародне законодавство, незаконно захопила Крим та вторглася на Східну Україну».

«Нам потрібен мир. Мінські домовленості, які були досягнуті кілька місяців тому, ще «живі», але ми закликаємо Російську Федерацію виконати Мінські  домовленості», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Основна передумова, наголосив він, -  закрити кордон, відвести російські війська і перестати постачати очолюваних Росією терористів: «Це найкращий рецепт, як зупинити російське вторгнення і досягти деескалації ситуації».

Аби досягти мирних домовленостей, за його словами, Україні необхідно збільшити свої оборонні можливості.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що Уряд України робить усе можливе, щоб надавати гуманітарну допомогу тим, хто досі живе на територіях, які тимчасово перебувають під контролем очолюваних Росією терористів: «Ці люди стали заручниками так званих «повстанців».

Глава Уряду зазначив, що Кабінет Міністрів України продовжує постачати газ та електроенергію на ці території, а також неодноразово робив спроби доставити туди гуманітарну допомогу.

Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд України дуже цінуємо допомогу Уряду США в розмірі 16 млн доларів, «які будуть направлені безпосередньо в Донецьку та Луганську області для підтримки тих, хто перебуває в дуже складному становищі».

«Хочу чітко сказати щодо будь-яких подальших мирних переговорів і мирних домовленостей. Перше і найбільш важливе – нам потрібен мир. Але ми ніколи не приймемо нічого, що підриває територіальну цілісність, суверенність, незалежність України та її європейське майбутнє», - підкреслив Прем’єр-міністр України.

Кабінет Міністрів України цінує підтримку Уряду США і в імплементації необхідних реформ, які український Уряд проводить насамперед у системі правосуддя, подоланні корупції, ліквідації податкових ям та створенні нової системи державного управління в Україні: «Технічна та фінансова підтримка, яку надає Уряд США, є для нас надзвичайно важливою».

«Переконані, що Україна завершить переговори з МВФ і досягне успіхів в імплементації реформ. Це має бути спільний успіх, спільний успіх вільного світу», - наголосив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua