Арсеній Яценюк: «Єдина країна, яка заперечує присутність російській військ в Україні, – це Росія» (фото)
четвер, 5 лютого 2015, 21:23

«Наша мета – отримати мир. Але щоб мати мир, треба захищати свою країну, зупинити Росію і не дозволити російським військам наступати далі», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк на прес-конференції за підсумками зустрічі з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки  Джоном Керрі.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна звертається щодо збільшення оборонних можливостей держави «не для наступальних операцій, а для оборонних»: «Адже хтозна, яка ключова мета Росії і президента Путіна. Російська агресія – це загроза світовому порядку, європейській безпеці, це загроза для країн-членів НАТО».

Україна, підкреслив Глава Уряду, має докази, що Російська Федерація порушила міжнародне законодавство і «російський президент віддав наказ російським військам вчинити вторгнення і в Крим, і на Східну Україну»: «Очевидно, що російські війська є на території України, очевидно, що Росія захопила Крим, вторглася на Східну Україну».

«Чесно кажучи, складно купити SA11, SA22 (зенітно-ракетні комплекси.- ред.) та російські танки й артилерію на ринку Донецька чи Луганська», - сказав він.

«Видається, що єдина країна, яка заперечує присутність російській військ на території України – це Російська Федерація і персонально президент Путін», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що Україна бореться не з так званими «повстанцями» чи бандитами – «ми боремося з російською регулярною армією».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua