Обмеження Нацбанком купівлі валюти не принесе економіці нічого доброго, - Антон Геращенко
понеділок, 22 вересня 2014, 19:14

Введення Національним банком обмеження на купівлю валюти в одні руки сумою в 3 тис. грн не принесе нічого доброго економіці держави, - вважає радник міністра внутрішніх справ, кандидат у народні депутати від політичної партії «Народний фронт» Антон Геращенко.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«З одного боку, не є секретом, що Путін воює з нами по всіх фронтах – і на військовому, і на інформаційному, і на економічному. Тобто він зацікавлений у постійній паніці на українських фінансових ринках, яка, в свою чергу, призводитиме до подальшого занепаду й без того виснаженої війною української економіки. З іншого боку, до числа 15 найбільших українських банків входять 4 російських: ВТБ, Сбербанк, Промінвестбанк, Альфабанк, які продовжують чудово почуватися на українському банківському ринку, хоча російську «дочку» Привата знищили через три дні після того, як Коломойський назвав Путіна шизофреніком», - зазначив Антон Геращенко.

Він ставить питання про те, наскільки Нацбанк контролює дії російських банків на українському ринку з урахуванням того, що такі банки, як ВТБ та Сбербанк – це державні банки РФ, котрі проводять політику диктатора Путіна.

Радник глави МВС робить висновок про те, що причиною введення обмеження на купівлю валюти для громадян стала ситуація, за якої НБУ видає кредити деяким комерційним банкам для укріплення їхнього фінансового стану, а ті в свою чергу витрачають отримані гривневі ресурси не на інвестиції в реальну економіку, а на скупку іноземної валюти для участі в подальшому її перепродажу за завищеним курсом.

«Адже дуже просто заробити, купивши долар по 13,5 грн за рахунок кредиту, отриманого від Нацбанку, та перепродати його через кілька днів по 14,5 грн», - пояснив Антон Геращенко.

«Тобто, видавати гривневі кредити комерційним банкам, які одразу ж їх вкладають у купівлю й перепродаж іноземної валюти – це те саме, що гасити пожежу бензином», - робить висновок радник міністра.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua