Тетяна Чорновол закликає Президента позбавити депутата «Опозиційного блоку» громадянства через російський паспорт (відео)
п’ятниця, 6 лютого 2015, 14:06

Народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки та оборони Тетяна Чорновол звернулась до Президента Петра Порошенка з проханням позбавити громадянства України члена «Опозиційного блоку» Вадима Новинського через подвійне громадянство.

Про це вона повідомила на брифінгу у Верховній Раді.

«Справа в тому, що в 2012 році ця людина пішла по шляху отримання українського громадянства, але так і не довела його до кінця», - сказала Чорновол.

За її інформацією, 11 травня 2012 року громадянин Російської Федерації Вадим Новинський подав клопотання про прийняття громадянства України, при цьому зобов'язався протягом двох років з моменту набуття українського громадянства припинити попереднє громадянство. Однак так і не зробив цього.

«Тобто з громадянства Російської Федерації Новинський так і не вийшов і не має жодного права мати паспорт громадянина України і знову бути народним депутатом цієї держави», - наголосила Тетяна Чорновол.

Представник «Народного фронту» зазначила,  що Президент України своїм указом має припинити українське громадянство Новинського.

«Міграційна служба подала клопотання до адміністрації президента в серпні 2014 року, однак, до цього часу Президент не видав указу», - сказала народний депутат.

При цьому вона додала, що в адміністрації президента відбулося засідання комісії, яка визнала докази, подані Міграційної службою, слушними, однак, відправила подання назад на доопрацювання і отримання додаткових доказів.

Тетяна Чорновол закликала Президента України розглянути це питання і позбавити українського паспорту громадянина держави-агресора, «який сидить у парламенті і приймає рішення від імені української держави».

{youtube}YROuSJK0fXI{/youtube}


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua