Антон Геращенко: Генпрокуратура активізувала розслідування злочинів проти активістів Майдану під тиском Верховної Ради (відео)
п’ятниця, 6 лютого 2015, 15:55

Реальне прискорення розслідувань злочинів проти активістів Майдану відбулося лише після обрання нового складу Верховної Ради.

Про це сказав член фракції «Народний фронт», секретар Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Він зазначив, що з початку своєї роботи Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності запросив Генерального прокурора, голів МВС та СБУ для того, щоб вони прозвітували про хід розслідування справ проти Майдану.

«Лише з грудня 2014 року справа зрушила з мертвого місця. Так, в Генеральній прокуратурі був створений спеціальний відділ, який займається тільки справами Майдану і нічим іншим. До того прокурори паралельно займались і справами Майдану, і іншими злочинами. Це було недобре, бо справи Майдану – це дуже великий обсяг роботи з встановлення усіх обставин злочинів», - сказав Антон Геращенко.

Він нагадав про нещодавнє затримання групи з 13 осіб, які мали пряме відношення до підвозу «тітушок», організації насильства та вбивств 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

Водночас, Антон Геращенко додав, що найбільш складною залишається ситуація з розслідуванням вбивств, які сталися в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

«Пам’ятаєте, як весь світ зі стисканням серця дивився на ті вбивства людей на Майдані? Тоді усі були в масках: і працівники «Беркуту», і міліції, і внутрішніх військ, і хлопці з Майдану. Тоді загинуло сім міліціонерів і вісім протестувальників. По цій справі є зрушення, але все одно складно», - сказав народний депутат. 

Крім того, Антон Геращенко повідомив, що є великі складнощі з розслідуванням вбивств, скоєних 22 і 23 січня на вулиці Грушевського (вбивства Сергія Нігояна, Романа Сеника і Михайла Жизневського). За його словами, слідчим важко встановити, хто саме застосовував вогнепальну зброю.

Разом з тим, представник «Народного фронту» повідомив, що на сьогодні є й успіхи у розкритті злочинів проти учасників Революції гідності.

Наприклад, розкриті такі справи, як: побиття Тетяни Чорновол, вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, вбивство Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка. По цих справах деякі особи затримані судом, інші перебувають у розшуку.  

«Хочу ще раз акцентувати, що ці справи дуже жваво пішли після того, як нова Верховна Рада натиснула на Генерального прокурора», - підкреслив Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua