Україна сподівається збільшити обсяг реверсних поставок газу з ЄС до 14 мільярдів кубометрів – Арсеній Яценюк (фото, відео)
п’ятниця, 6 лютого 2015, 16:02

«Якщо в минулому році Україна  могла по реверсному потоку отримувати від восьми до десяти мільярдів кубічних метрів газу, то в поточному році сподіваємось збільшити такий обсяг до 14 мільярдів кубічних метрів», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на брифінгу за підсумками зустрічі з Главою Уряду Словацької Республіки Робертом Фіцо та переговорів урядових  делегацій України та Словаччини в п’ятницю, 6 лютого.

Глава Уряду України нагадав, що попередня його зустріч із Робертом Фіцо відбувалася під час церемонії запуску газогону «Вояни-Ужгород» у місті Велке Капушани в Словаччині.

Арсеній Яценюк повідомив, що в січні цього року Україна придбала газу зі Словаччини більше,  ніж у Росії. Загальний обсяг поставки за місяць - 1 мільярд кубічних метрів.

Прем’єр-міністр України також підкреслив, що зараз вартість газу, який Україна купує у словацьких партнерів та Європи, нижча за вартість газу, яку отримує від Російської Федерації.

Водночас глава Уряду наголосив на необхідності  не тільки збільшувати обсяги реверсного потоку, «але й в цілому міняти енергетичну мапу Європи».  Він нагадав, що Україна прийняла рішення про можливість доступу європейських і американських компаній до української газотранспортної системи.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua