Ми готові домовлятися щодо «літнього пакету» на ринкових умовах – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 6 лютого 2015, 16:06

Українська сторона разом із європейськими партнерами готова до переговорів щодо нової газової угоди з РФ по «літньому пакету» на ринкових умовах.

Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на брифінгу після зустрічі з Главою Уряду Словацької Республіки Робертом Фіцо та переговорів урядових  делегацій України та Словаччини в п’ятницю, 6 лютого.

Відповідаючи на запитання журналіста, Арсеній Яценюк нагадав, що в червні 2014 року відмовився від пропозицій президента Росії, які передбачали максимальну ціну газу в 485 доларів США, мінімальну -  385 доларів: «У результаті внаслідок падіння цін на нафту вже в цьому кварталі ціна на російський газ - 329 доларів».

«Залежно від ситуації з цінами на нафту, думаю, що в літній сезон ціна на європейських ринках буде від 250 до 300 доларів», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна разом із європейськими партнерами «готові до проведення переговорів, в тому числі і з Росією, щодо нової угоди по «літньому пакету» щодо постачання газу. «На ринкових умовах ми готові домовлятися, так само як ми домовилися на тристоронньому рівні під час підписання «зимового пакету», - наголосив Глава Уряду.


Він також нагадав, що 2013 року загальний обсяг постачання до України газу з Європейського Союзу був 5%, а з Росії -  95%: «Тепер ми вийшли на показник: з Європи 67%, а з Росії – 33%».

«Якщо ми будемо рухатися так далі, ми фактично зможемо повністю диверсифікувати джерела постачання природного газу в Україну. І тут дуже вагома роль наших партнерів зі Словаччини», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також нагадав, що Україна подала позов до Стокгольмського арбітражу щодо боргу за газ: "Ще раз хочу нагадати північному сусіду, що Україна вимагає від Росії компенсації в 6 мільярдів доларів США. Суд розбереться, хто кому винен".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua