Координатор Військової ради «Народного фронту»: «Міноборони перетворює помилки в АТО на «міни уповільненої дії»
вівторок, 23 вересня 2014, 03:00


Керівництво Міноборони України навмисно створює умови, за яких нещодавні провали та грубі помилки у проведенні антитеррористичної операції на Донбасі перетворюються на «міни уповільненої дії», які вибухатимуть у найближчому майбутньому.

Про це заявив координатор Військової ради Партії «Народний фронт» Дмитро Тимчук. 

«Головні висновки з катастрофічних помилок повинні бути «кадровими», адже без цього ці помилки перетворяться на «міни уповільненої дії», які виникатимуть і надалі. Якщо людина на високій посаді не справляється, якщо її дії чи бездіяльність ведуть до провалів в операції – цю людину потрібно змінювати. Це така аксіома, про яку смішно говорити. Але керівництво Міноборони чомусь не усуває цих генералів, а починає видумувати якісь дивні аргументи на їх захист», - заявив Тимчук.

За його словами, якщо повірити заявам представників Міноборони, що генералів немає ким замінювати, то ми потрапляємо в дуже неприємну ситуацію.

«Виходить, що в штабі АТО є лише одна людина, яка повністю володіє ситуацією. І так само в Генеральному штабі є лише один генерал, який розуміє, що відбувається в цьому органі військового управління. Виникає запитання: а що роблять заступники цих посадовців, що роблять керівники структурних підрозділів?», - задається запитанням координатор Військової ради Партії «Народний фронт».

«Отже, де-факто Міноборони стверджує, що якщо начальник Генштабу, наприклад, захворіє, то наша армія миттєво перетвориться на небоєздатну, адже нею не буде кому управляти. Так само якщо захворіє або, не дай Бог, буде поранено військового керівника АТО, то ми відразу програємо війну. Це нонсенс», - впевнений Тимчук. 

Він впевнений, що українському військовому керівництву вже давно слід було відмовлятися від гласних та негласних законів мирного часу, за якими будь-який генерал є «недоторканим», та переходити на режим воєнного часу, що потребує рішучих та оперативних дій, в тому числі і в кадровому питанні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua